SEARCH

FESTIVAL: WHERE THE SHEEP SLEEP 2016

FESTIVAL: WHERE THE SHEEP SLEEP 2016

DONDERDAG 28 JULI 2016 IN VOORBEREIDING OP WHERE THE SHEEP SLEEP……
Ik ben beland in de wondere wereld van Decathlon. Heb een tentje nodig voor het “Where the sheep sleep”-festival. Ga kamperen. In een tent dus. Moet er zelf om lachen. Een jaar geleden zou ik mezelf voor gek hebben verklaard. Nu sta ik te kijken naar een enorme hoeveelheid kneuterige pannetjes, handige messen en regencapes.
Ik realiseer me weer hoe zeer ik verandert ben. Ik kies nu heel bewust mijn pad vanuit mijn gevoel en daardoor creeer ik mijn bestemming. Nu even met een dikke knipoog… Kamperen dus….. De stylist en ondernemer in mij wordt een beetje droevig van de saaiheid van wat ik hier zie. Hmmmm businessplannetje……kampeerspullen ontwerpen??
Nee, focussen. Tent!!!! Na 2 uur wikken, wegen en verwonderen kies ik een tent die je kunt opblazen. Op youtube ziet dit er heel simpel uit. Als ik afgerekend heb realiseer ik me dat een pomp dan ook wel handig is om te kopen……om de tent daadwerkelijk op te kunnen blazen. Toch best ingewikkeld dat kamperen.

VRIJDAG 29 JULI 2016  GA IK WEL OF NIET……
Vandaag richting Kootwijk. Of all places is dat de plek waar “Where the sheep sleep plaats gaat vinden. Ik heb alles heel efficiënt in kratten gedaan. En tassen. En los. Want last minute bedenk ik dan toch weer dat ik niet zonder paraplu, meditatiekussen, dromenvangers en feestverlichting met lampionnen kan.

The art of traveling light heb ik nog steeds niet onder de knie. Ik zet het dak van mijn mini open. Dan kan ik alles erin stapelen. Auto is letterlijk tot de nok gevuld.. Ondertussen vraag ik me af of ik dit dus echt ga doen. Alleen naar een festival. Waar ik niet echt iemand ken. Maar waarvan ik weet dat ik dat ik leuke mensen ga ontmoeten. Dus stap ik in mijn auto en ga rijden. Twijfelend.
Als ik voor de poort van het event sta krijg ik weer bijna cold feet. Ik ga niet…ik rij terug……Ik hou helemaal niet van kamperen……En het gaat regenen…..En ik kan niet douchen daar…… en…..en…..en………… Ik ga. Punt.

Vooraf heb ik een oproepje op de Burners Facebook pagina gezet met de vraag of er nog meer vrouwen zijn die alleen staan op het terrein. En via via ben ik met M in contact gekomen. Ik ken haar niet maar zij houd een plekje voor me vrij. Dus stap ik met mijn bedenkingen, kratten, tassen en van alles en nog wat het terrein op de poort door.
Naar Burning Man traditie staan er enthousiaste greeters klaar om iedereen te verwelkomen. Vind het nu al leuk…….

Na een half uurtje kijk ik naar mijn tent. Hij staat! Helemaal alleen gedaan. Met de pomp die ik gelukkig niet vergeten was. Inmiddels kennis gemaakt met M en haar vrienden die toch gekomen zijn. Als vanzelfsprekend word ik in hun groep opgenomen. Wat is dat toch mooi. En vooral gezellig.

Ik begin met dwalen over het terrein. Het is klein. Een soort Madurodam Burning Man. Maar de mooie vibe is duidelijk aanwezig. Wat fijn! Voelt als thuiskomen. Ik kom oude en nieuwe bekenden tegen. Heerlijk om dit te kunnen doen. Lekker muziekje hier en daar. Genoeg leuke dingen te doen. En als ik terugkom is de bbq door mijn kampgenoten opgestart en liggen de hamburgers te bakken.

Burningman2

En dan is het game on! Outfit aan en feest! Flessen wijn en beker mee. Dansen, dansen, dansen! Heerlijk. Allemaal vreemden en toch ook weer niet. Iedereen staat open voor contact en dat maakt Burning Man een uniek event. Ik ontmoet zoveel mooie mensen. Sommige 1 minuut, Anderen langer. Feeling the love! Als ik mijn benen niet meer kan voelen ga ik terug naar mijn tent. Geen idee hoe laat het is. Laat. Of vroeg. Net hoe je het bekijkt. Ik plof neer op mijn luchtbed. En val direct in slaap.

ZATERDAG 30 JULI 2016
Ik word laat wakker. Heerlijk geslapen in mijn tentje. Ontbijt met een droge muesli en een banaan. Ready to go! Oh nee toch niet. Mijn benen doen niet heel lekker mee. En mijn hoofd ook niet echt hoewel ik niet eens veel gedronken heb. Te druk geweest met dansen. Ik sleep me naar de eerste stoel die ik zie. En bekijk de scene van Burningman Nederland. Genieten.

Er komen nieuwe burners aan. Een Australiër. Een Nederlandse. En Manosh. Een mooie, ouwe hippie. “Ik ben Manosh” zegt hij. “En ik kom fluit spelen in F”. Mooi. Dat weten we dan in elk geval. We verwelkomen hem in ons kamp. Hij besluit dat het gezellig is bij ons en vraagt of hij zijn spullen bij mij in de tent mag leggen. Zodat het niet nat regent. Geen probleem natuurlijk. Even schiet er door mijn hoofd….hij zal toch niet bij me intrekken voor de rest van het weekend…..? Ik laat het gaan. Hij is zo’n lieverd. We zien wel. Ik ben er zelf bij om mijn grenzen aan te geven.

We raken met elkaar aan de praat. Hij vraagt welk sterrenbeeld ik ben. En geeft een mooie analyse van mij. Hij zegt: “blijf nieuwsgierig. Blijf leven vanuit je hart. Jij weet het allemaal al. Je hebt zo weinig nodig.” Ik beloof hem plechtig altijd nieuwsgierig en onderzoekend te zijn. En naar mezelf te luisteren. Ik hou zo van mensen die verder kunnen zien dan de buitenkant. Kindred spirits…
En dat vind Manosh ook. Hij zegt: “Wij lijken zo op elkaar.” Ik glimlach terwijl ik naar zijn grote witte baard kijk. Maar ik snap wel wat hij bedoelt. Onze ogen hebben dezelfde kleur lichtblauw. En er is een verbinding zonder woorden tussen ons. We begrijpen elkaar. Nou ja, bijna dan…. als hij vraagt of hij een wietje in mijn tent mag draaien moet ik hem toch echt teleurstellen. Hij draait zijn wietje buiten en duikt al rokend het festival in. “Ik ga even fluit spelen en zorgen dat de regen wegblijft. Vandaag speel ik in F.” zegt hij. Ik hou van Manosh….

Burningman4

De rest van de dag breng ik door met mijn kampgenoten. Het is typisch een gevalletje van je-moet-erbij-zijn-om-het-leuk-te vinden. Ik heb in tijden niet meer zo gelachen. En gefilosofeerd. Over de zen en onzen van het leven (komt nog een blog over….). En dat alles altijd waar is of niet. Dat dat dan afhangt van je perspectief. We lossen lachend deze middag de hele wereldproblematiek op. Iedereen heeft gewoon altijd gelijk. Of niet. Het is maar hoe je het bekijkt. Simpel. En we bedenken dat het leuk is om een portemonee aan een touwtje te binden en dan mensen te foppen. K doet nog een staaltje Follow a stranger voor. Heerlijk om kind te zijn met andere grote kinderen.

Aan het eind van de dag komt Manosh zijn spullen halen. Hij heeft iemand gevonden waar hij mag blijven. “Dan heb jij ook lekker je privacy” zegt hij. Hij begrijpt het. We huggen en zeggen elkaar gedag. Wat een bijzonder, mooi en bescheiden mens. En wat fijn dat hij iemand heeft gevonden waar hij mag blijven die nacht. De rest van de dagen zie ik hem steeds fluitspelend ronddwalen. In F denk ik er dan glimlachend bij.

’s Avonds trek ik mijn pittige pakje aan met corset en dans ik de hele nacht. De sfeer is geweldig. Iedereen is in de spirit van Burning Man. De liefde is zo voelbaar. Het kan. Ook hier in Nederland.

Burningman5

Ik voel me Alice in Wonderland. Ik dans met een man met de mooiste ogen ooit. Ik zie een vuurspuwende draak. Ik krijg een mooi gedichtje van iemand. Ontmoet 2 van de 3 Robins die nog een 4de vrouwelijke Robin zoeken. Ik stop mijn hoofd in een projectieding waardoor ik kan praten zoals de Wizard of Oz, Ik dans nog meer. En meer. En meer.

Dit is vrijheid. Alleen op pad gaan en dan verbonden zijn met zoveel anderen. Ik ben zo blij met mijn kampgenoten die me zonder meer hebben opgenomen in hun midden. Ik ben echt een lucky girl dat ik deze keuzes maak. Dat ik mijn leven zo kan leven. En me met zoveel mooie bijzondere mensen mag verbinden.

Burningman6

ZONDAG 31 JULI 2016 ABSINTH EN KOFFIE
Zondag begin ik om 9.00 uur met voluntering bij de info balie. Beetje aan de vroege kant en mijn ogen gaan niet echt open. Ik word gebrieft. En krijg heel cool een eigen walkietalkie-ding om te communiceren met wie er dan ook aan de andere kant zit.  Al snel komt er versterking in de vorm van J en A. J is mijn held. Hij is denk ik 16 jaar, maar hij weet alles. A ken ik vanuit Ibiza. Ze heeft een enorme energie en is lekker Duits efficiënt op de vroege ochtend, Wat mij ook al snel over mijn dip heen helpt.

We maken er een gezellig feestje van. De meest uiteenlopende vragen krijgen we en je ziet iedereen voorbij komen. Moet wel even knipperen of die naakte man met konijntje op middelhoogte geen visioen is van mijn Alice in Wonderland experience de vorige nacht…..Maar nee hij is er echt. En staat aan mijn balie.
We beheren de gevonden voorwerpen met passie. En geven iedereen de keuze om of een slokje Absinth te nemen of koffie te halen voor ons. Gelukkig krijgen we toch nog af en toe koffie…. Mijn lieve mannen van het kamp brengen me een lekker ontbijtje. En nog meer koffie. Ik ben gered!

Burningman3

De rest van de dag is één groot feest. Overal wordt gedanst en gehugd. Iedereen is happy en in de vibe. Het busje met muziek, de main stage en Walhalla zijn mijn favoriete hangouts die dag. Zo’n relaxte sfeer. Ik feest door tot ik echt niet meer kan.

Wat een mooi weekend. Vol verrassingen en mooie mensen. Ik ben mijn kampleden dankbaar voor de gezelligheid, het lekkere eten en de liefde! Ik kwam alleen, maar ga terug met 700 nieuwe vrienden….. en deze vier in het bijzonder. Tnx M, K, J en S. Het was een mooie burn met jullie!

With love and a smile & een big burner hug!

Marjolijn

Aan de organisatie: Jullie hebben een prachtig festival neergezet helemaal in de Burning Man spririt. THANK YOU SO MUCH FOR DOING THIS!!!! WE’LL ALL KEEP SPREADING THE BURNERS LOVE!!!
Verder iedereen bedankt voor het beschikbaar stellen van de foto’s! Mijn telefoon is in mijn tas gebleven…..te druk met andere dingen doen.

Burningman7

 

You May Also Like

2 Comments

  • Kiki 3 augustus 2016 17:58

    Heerlijk geschreven… Je kunt super trots zijnop jezelf! ?

    • admin 16 augustus 2016 08:40

      Dank je wel! X

Comments are closed.