SEARCH

COMFORTZONE

COMFORTZONE

Om inzicht te krijgen in wat je dromen zijn helpt het om een visionboard te maken. Het is simpel. Je gaat zitten met een stel tijdschriften. Stelt jezelf een vraag. Bijvoorbeeld “Wat wil ik?” En gaat plaatjes scheuren uit de tijdschriften die je aanspreken. Als je klaar bent bekijk je ze nogmaals en ga je plakken en knippen. En dan ontstaat er iets.

Met de vraag “Wat zijn mijn verlangens?” ging ik aan de slag. Al snel was ik op dreef. Ik pinde foto’s van internet, scheurde beelden uit tijdschriften, zocht mooie teksten en dook in mijn fantasie om te kijken wat ik daar allemaal kon vinden.

Toen ik klaar was keek ik verwonderd naar het bord. Verre reizen zoals India en Kyoto, mediteren op een steen, Burning Man festival, beelden van verlaten stranden, de Indische God Ganesha en ga zo maar door. Wat wilde ik mezelf vertellen?

Na enige zelfanalyse was het me duidelijk. Ik wilde vrijgheid. Maar had duidelijk te maken met een gevalletje comfortzone, mijn comfortzone. Deze beelden lagen daar allemaal buiten. Allemaal dingen die ik wel zou willen doen MAAR…….. (En dan volgt er een heel lijstje van bezwaren: kan niet, komt niet uit, eng, te ver, niemand wil mee en ga zo maar door).

Waarom ik voor Ganesha had gekozen snapte ik niet. Tot ik het opzocht. Het is de God van kennis en wijsheid. Hij neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Hindoes bidden tot Ganesha voor ze aan iets nieuws beginnen. En aangezien ik op een mega-kruispunt in mijn leven stond kon ik wel een beetje Ganesha gebruiken…. Mijn comfortzone ben ik uitgestapt. En ik vond vrijheid.

Inmiddels ben ik 2 keer naar Burningman in Nevada geweest. Heb ik een reis naar India gemaakt. Een tijdje op Ibiza gezeten en kwam ik vorige week een campertje op het spoor wat ik gekocht heb. De vrijheid die ik heb gekregen door steeds uit mijn comfortzone te stappen is prachtig. Het visionboarden is een way of life geworden. Het brengt me terug bij hoe ik wil leven en in de wereld wil staan. Ongeacht de meningen en oordelen van anderen over hoe het allemaal zou moeten. Door te visionboarden kan ik focussen en creer ik helderheid. Waardoor ik dicht bij mezelf blijf en vanuit mijn eigen kracht en hartenwensen leef.

Dit visionboard draag ik met me mee. Om mezelf eraan te herinneren juist die dingen te doen die buiten mijn comfortzone liggen. En met een open mind en een open hart alles te beleven wat er op mijn pad komt.

With love and a smile,

Marjolijn

PS. Maak ook eens een visionboard. Je kunt het voor allerlei vragen en onderwerpen in je leven doen! Hier vind je mijn tips om te starten. Ik geef ook inspiratiesessies waarbij je je eigen visionboard kunt maken.

Visionboardbymso

 

You May Also Like