SEARCH

De magie van Burningman

De magie van Burningman

Burningman 2016 zindert nog na in mijn lijf en hoofd. Inmiddels ben ik alweer zo’n 3 weken in Nederland en na mijn tripje naar mijn thuis in de woestijn van Nevada heb ik weer voldoende stof tot nadenken. Het opnieuw (en totaal anders) invullen van mijn leven is een mooie en tegelijkertijd een heftige reis. Never a dull moment momenteel. Onderzoeken en voelen wat ik wil en wat bij me past. Avontuur. Buiten de gebaande paden gaan en denken. Uit mijn comfortzone stappen. Mijn dromen omzetten in doen. Ongeacht de angsten en bezwaren die ik altijd weer moet overwinnen. Burningman speelt daar een grote rol in voor mij.

Maar wat is het dat Burningman zo bijzonder maakt voor mij en een heleboel andere mensen? Dit jaar ging ik alleen en in een tentje. Gelukkig mocht ik me wel aansluiten bij het camp Burners Under Influence. En dat was een feest!
Dit was ongeveer wat ik meemaakte op de playa….en dat is gelijk de magie van Burningman voor mij.

Vrijheid – liefde – verbinding – intense gesprekken met vreemden –  spontane hugs – blije aapjes – emoties die er ineens zijn – de playa die ervoor zorgt dat hetgeen je zoekt jou ook vindt – thuiskomen – zielsverbindingen – zonsopgang terwijl je hand in hand met een vreemde staat – geven vanuit je hart – leven vanuit je hart – ontvangen met je hart – zelfexpressie – overgave aan het moment – geen oordelen – de hitte van de zon en koelte van de wind tegelijkertijd op je gezicht voelen – magische momenten – totale rust – totale onrust – een vrouw die me aankijkt en uit het niets zegt “Waarom maak jij geen kunst meer?” – verwarring want hoe kan zij weten dat ik dat graag weer op wil pakken – inspiratie – creëren – samen bouwen –  puur zijn – zijn – helemaal tot jezelf komen – reflecteren – vooruitkijken – totaal gelukkig zijn in je tentje van 2×2 terwijl je niet van kamperen houdt – een echtpaar van 75 en 80 die in hun matching hawaii shirts vertellen dat dit hun eerste burn is en de tijd van hun leven hebben – een stralende vrouw die verteld dat ze net haar grote droom heeft beleefd – zelf bepalen wat je wel en niet wil doen – de stofstormen die je bedekken met een laagje zand op je huid – 3 cm zand in je tent vinden als je terugkomt – dansen in het maanlicht – muziek – nog meer dansen – dansen overdag – dansend door het leven gaan – mensen in alle vormen, maten en kleuren één zien zijn – lichtheid – alleen maar schaapachtig lachen omdat je je totaal happy voelt – iemand aankijken die net zo schaapachtig staat te lachen – levenslessen – iemand troosten die je ziet huilen – levensverhalen van mensen – dromen met mensen – vertrouwen dat de wereld echt een liefdevollere plek kan worden – weten dat er al heel veel liefde in de wereld is – de Burningman principes in je leven integreren – dat bijna iedereen ook echt zijn eigen zooi weer meeneemt tot aan het vuile water toe – inspiratie – fietsen over de playa – mediteren in een levensgrote klankschaal – je verwonderen over wat mensen kunnen creëren – je verwonderen over de schoonheid van de woestijn – je één voelen met alles wat er is – verbondenheid – energie – liefde – maar vooral – vrijheid, vrijheid, vrijheid!

…….dat ongeveer. De beelden zeggen de rest. Enjoy!

img_0147

Op de immense playa.

 

img_0224

De man 2016. Leonardo da Vinci thema

 

img_0159

Na een nachtje doordansen. Robot Heart.

 

img_0234

Mijn nieuwe favoriete woord. Magic.

 

img_0238

Ook een gift. Een eenhoorn die een liedje fluit voor onze kampleider Sir Loin.

 

img_0246

De tempel.

 

img_0255

Art on the Playa. Lighthouse.

img_0292

Zonsopgang. Dansen van nacht naar dag! Mooiste moment.

 

img_0306

Alle houten kunstwerken worden in de loop van de week verbrand.

 

img_0320

Robot Heart. Muziek. Dansen.

 

img_0321

Mijn lieve maatjes.

 

img_0322

Een moment van de dag. De playa.

 

img_0323

Weer dansen tot het ochtend wordt.

 

img_0324

Zonsopgang. Vriendschap.

 

img_0325

Kunst.

 

img_0326

Even over nadenken…..

 

img_0327

Kunst.

 

img_0428

Robot Heart by night. Muziek. Dansen.

 

img_0432

Pac Man.

 

img_0435

 

img_0446

Met Hurricane. Een kampgenootje.

 

img_0452

Dutch Burners.

 

img_0467

Distrikt. Dansen overdag.

 

img_0470

Met mijn Burn maatje Magnet.

 

img_0560

Kampgenootjes.

 

img_0570

Nog meer kampgenootjes.

img_0637

Rust. Woestijn. Heilige grond. Home.

 

img_0660

Centre Camp.

 

 

img_0706

Oase in de storm.

 

img_0707

Kunst. Op wielen.

 

img_0580

De man wordt verbrand.

img_0612

Echt. Bijna het einde van de week.

 

img_0665

In de file terug naar huis. Maar ook daar is het mooi. En gezellig.

 

You May Also Like