SEARCH

IBIZA #1: Doe maar een dotje…

IBIZA #1: Doe maar een dotje…

IBIZA #1:  Doe maar een dotje…

“Wat ga je zoeken op Ibiza?” vraagt iemand als ik vertel dat ik een maand op het eiland ga doorbrengen. Ik denk er even over na maar moet het antwoord schuldig blijven. Ik ben heel lang op zoek geweest. Naar wat wist ik niet precies. De ideale baan? Het perfecte leven? Het ultieme geluk? Balans en rust? Zoiets? Maar sinds mijn scheiding heb ik besloten om niet meer te zoeken maar te gaan vinden.

Vinden voelt anders dan zoeken. Als je zoekt op je levenspad dan is er een verlangen wat je hebt maar vaak weet  je niet precies wat. En zoals dat gaat met zoeken, als je het dan niet kan vinden dan frustreert dat en verkleind dat je gezichtsveld.

Als je gaat vinden dan kijk je om je heen in de wereld en sta je open om te zien. Je kunt je verwonderen over van alles en nog wat en je daardoor laten inspireren. Sinds ik met een vinders blik in het leven sta, komt er van alles op mijn pad. En volg ik mijn gevoel en intuītie. En dat werkt wonderwel voor me. Het betekent niet dat ik altijd stralend van geluk door het leven ga. Of nooit ergens over nadenk. Het betekent dat ik zo veel mogelijk leef in de stroom van het moment. Vanuit liefde en mijn eigen chaos. Ik doe gewoon een dotje. En kijken wat er op mijn pad komt.

Met die instelling boek ik een trip Ibiza. Een maand. Ik weet niet precies waarom maar ik heb er behoefte aan om even alleen op pad te gaan. Dus denk ik er niet zoveel over na. Tot een paar dagen van te voren. Ineens bedenk ik me allerlei dingen die ik dan dus alleen ga doen. Alleen uit eten, alleen naar het strand, alleen op pad, en zo nog meer. Ugh. Ik vind het ineens een minder goed idee. En ongezellig. En lang. Maar ik heb het destijds geboekt met een bepaald gevoel. Mijn droom is om te reizen en te kunnen werken over de hele wereld. Op dit punt in mijn leven kan ik alle kanten op. Misschien wel langere tijd op Ibiza zijn. Of pendelen tussen meerdere plaatsen in de wereld. Of misschien kom ik er wel achter dat Nederland toch wel heel fijn is. Ik weet het niet. Dus eerst maar eens Ibiza….

Met lood in mijn schoenen en in mijn koffer vertrek ik naar het vliegveld. (Ik kon natuurlijk geen keuze maken van wat ik echt nodig ga hebben en als je dan 30 kilo mag meenemen…….). Een van mijn lieve vriendinnetjes brengt me praat me nog even moed in.

Ik stap in het vliegtuig. Ik heb geen idee wat ik ga doen op Ibiza. Twee dingen weet ik zeker. Dat het goed voelt. En dat ik spijt ga hebben van de 30 kilo bagage die ik heb meegenomen. Ik doe maar weer een dotje. En vertrouw erop dat ik zal vinden wat ik nodig heb.

Wordt vervolgd….

With love and a smile, Marjolijn

 

 

 

You May Also Like

2 Comments

 • Nardini 5 juni 2016 16:23

  Mooie site , mooi mens en stoer en sterk met een van de meest gulle smiles ever seen ?
  We hebben elkaar niet voor niets ontmoet op Ibiza , Inspiratie , ondernemend , ben benieuwd baardje volgende blog ?
  Succes met withloveandasmile !
  ???

  • admin 5 juni 2016 17:29

   Dank je wel Nardini! Lief van je. Was heel gezellig en we gaan elkaar in NL weer zien. Kus

Comments are closed.