SEARCH

ROTTERDAM: RONDOM HET ZWAANSHALS

ROTTERDAM: RONDOM HET ZWAANSHALS

In het oude Noorden van Rotterdam vind je “Rondom het Zwaanshals”. Twee straten vol met onverwacht leuke winkels. Conceptstores, eettentjes en specialistische winkels. Als je van design, creativiteit en originaliteit houdt dan is dit een absolute must-go-to! Ik bezocht & Designshop//Studio, Olga Korstanje en MBR. Maar er is nog veel meer leuks te vinden rondom het Zwaanshals!

& DESIGNSHOP / STUDIO
Deze winkel heb ik direct benoemd tot mijn favoriete designwinkel in Nederland. Ontwerper Elwin en stylist Nynke zijn de drijvende krachten achter &. Dat zij een goed team vormen met liefde voor design en interieur is duidelijk zichtbaar. In de winkel verkopen ze everyday producten, sieraden, meubels en grafisch design.
Door samen te werken met verschillende jonge designers en frisse designmerken vind je er originele items in kleine oplagen. Daarnaast ontwerpen zij in de studio hun eigen producten die ter plekke op een 3D printer worden uitgeprint.
Om een lekkere flow in de winkel te houden wordt de collectie en de inrichting regelmatig vernieuwd. Wat kan ik verder zeggen…. mijn voornemen om te consuminderen was ik even vergeten. “Schade”: 3 kussens, een fotowerk van Whatwedo en een papieren ananas.

http://www.en-designshop.com/

Collage EN

OLGA KORSTANJE
Als je, net als ik, nooit genoeg tassen hebt, ga dan langs bij de studiowinkel van Olga Korstanje.  Zij verkoopt tassen uit haar eigen O-Collectie, maar ook bijvoorbeeld de werktassen van Breda-based ontwerpster Mirjam Zwolsman. Mooi ook de strakke travellers notebooks van Midori. Eigenlijk onmisbaar als je blogger bent ;-). Ik spot er ook het herbarium en de kaarten van Maartje van den Noort. Een illustratrice die ik al een tijdje volg op Instagram. Kortom, mooie tassenwinkel meer veel meer dan tassen alleen.
http://www.olgakorstanje.com/

Collage Korstanje

MBR
Shop met kinder- en dames t-shirts, sieraden, kaarten, photoblocks, etc. Je kunt er ook terecht voor verjaardagsfeestjes. Je vind er hebbedingen die te leuk zijn om te laten liggen. Dus vooral niet overslaan als je kadootjes nodig hebt (voor jezelf of zo).
http://www.mbr-webshop.nl/

Collage MBR

You May Also Like